I närmare 30 år har Väskmakar’n försett Norrköpingsborna med väskor för allt från shoppingrundan till jorden runt-resan. Butikens centrala läge vid Repslagaregatan gör det lätt för alla kunder att hitta dit. Nu har de börjat att fylla butiken med vårens nyheter.

Våren är på ingång. Det betyder modenyheter när det gäller väskor och accessoarer. Väskmakar’n har tagit in säsongens modeller i de färger och material som gäller.
– Vi har bland annat gjort en storsatsning på är märket LiLiÓ Amsterdam, säger Lena på Väskmakar’n. Vi har ett stort urval av deras stormönstrade och färgstarka kollektion. Allt från plånböcker till stora axelväskor.
Lena visar några exempel på kollektionens väskor med snygga print. Hon passar även på att visa nyheter från märket Guess.
– Guess har både ett mer stilrent utbud med monogram, och ett lite extremare modeller för den som vågar mer. Både när det gäller väskor och plånböcker.
Lena visar lite olika material och färger som är inne i vår. Mocka med naturtonade nyanser av gult, grönt och rosa. Fransar är en tydlig trend.
– Vårens trender erbjuder riktigt snygga väskor och accessoarer. Kom förbi och inspireras, uppmanar Lena.

Skaffa rätt väska inför semestern
  Högsäsongen för resandet med den stundande sommarsemestern närmar sig. Har du och familjen rätt resväskor för semesteräventyren?
– Börja med att se över hur ditt resande ser ut. Om du aldrig flyger behöver du inte köpa en väska som klarar att lastas och lossas. På samma sätt som den som exempelvis tågpendlar, och ofta drar sin väska långa sträckor, bör välja en väska med tåligare hjul.
Letar du efter en kabinväska bör du börja med att kolla upp vilka mått som gäller för handbagage hos de flygbolag du oftast flyger med. Även om de flesta använder sig av samma mått finns det några som skiljer ut sig.
– Den klassiska ”kabinväskan”, som bland annat Ryan Air tillåter som handbagage, har måtten 55 x 40 x 20 centimeter.
Den väska som känns hårdast behöver heller inte vara den som klarar sig bäst i bagageutrymmet på ett flygplan. I dag tillverkas väskorna i en rad olika sorters plast med varierande egenskaper. Så vill du vara säker på ditt val av väska – fråga personalen.