Från klassiskt handknutna hantverk till maskinvävda mattor i konstsilke. Hos Wahlbecks Mattor är utbudet enormt. Välj mellan 1000-tals mattor i olika färger, former och storlekar. Kom in och upplev höstens nyheter.

Wahlbecks Mattor grundades 1876. Det började som ett repslageri och var fram till 1970-talet ett familjeägt företag. 2001 tog Fredrik Johansson över och driver sedan dess både butiken i Linköping och Norrköping, tillsammans med sina anställda.
– Vi är alla väldigt serviceinriktade, vilket är en viktig del av företaget. Vi vill ge kunderna högre service med det lilla extra du inte får när du exempelvis beställer mattor på nätet, säger Fredrik.
Här kan du bland annat få en matta i anpassad storlek efter tycke, smak och rummets karaktär.
Tillskärning av mattor, tvätt och reparationer är exempel på serviceområden personalen gärna hjälper till med.

Större mattor
   Höstens mattrender går i jordnära toner och pasteller. En annan trend är storleken som tydligt pekar på att gå mot större mattor där två gånger tre meter inte längre är ovanligt.
– Det är nog en följd av att fler har öppna planlösningar där de vill ha en stor matta som tar plats. Men också att mattan har fått en viktigare roll i våra hem.

Heltäckningsmattan är tillbaka
   Ytterligare en återkommande trend är heltäckningsmattor. Sovrum, walk-in-garderober och källare är rum som fler väljer att lägga in en heltäckningsmatta i.
– I sovrum och klädkammare för att skapa en mysig och lyxigare känsla. I källaren för att få det varmare. En heltäckningsmatta andas, vilket gör att den passar perfekt i just sådana utrymmen, tipsar Fredrik.

Orientaliska mattor
I ton med en trend där heminredningen ska vara mer ombonad har den orientaliska mattan fått ett uppsving.
– Vi säljer fortfarande mycket neutrala mattor, men många fler vågar sig på mer färg och mönster. Mattorna får numera ta mer fokus av rummet, både gällande utseende och storlek.
Wahlbecks Mattor är en del av Matt-Tema, en kedja med 30 butiker runt om i Sverige. Butikerna arbetar ihop gällande inköp, design och kvalitet. De är även medlemmar i ”Care and fair”, som stödjer kampen mot barnarbete i Indien, Nepal och Pakistan. Alla mattor som säljs är tillverkade under rättvisa förhållanden och innehåller inga gifter.

Nyfiken på höstens mattor? Torsdag 3 oktober finns Matt-Temas nya katalog i butik. Välkommen till Välkommen till Nygatan 118 i Norrköping.