Shoppa smart och
hållbart hos Johnells

Johnells är det säkra kortet när du vill söker kvalitet och stil. Mode till vardag och fest, från kända varumärken. Men Johnells tar även ett allt större ansvar för hållbarhetsfrågan.

– Vi vill hjälpa kunderna att bygga en smart och hållbar garderob, säger ställföreträdande butikschefen Victor Åkerlund på Johnells i Linden. Vi försöker lära våra kunder mer om hur de ska vårda sina kläder och hur de ska tänka med sina inköp.
Det handlar om att göra noggranna urval. Köp kvalitetsvarumärken som håller och håll dig till en serie plagg som går att kombinera med varandra på olika sätt.
– Jag kallar det weekend-konceptet. Tänkt att du ska kunna använda plaggen på olika sätt. Byt ut dom dressade skorna mot ett par sneakers, välj en T-shirt i stället för skjorta eller liknande. En snygg kortärmad skjorta skapar en ledig stil till ett par shorts, men kan vara väldigt dressat till ett par snygga linnebyxor. Välj plagg som går att kombinera med varandra på olika, smarta sätt helt enkelt.
Att du vårdar kläderna rätt är en lika viktig del understryker Victor.
– Generellt tvättar de flesta sina kläder alldeles för hårt och för ofta. Det är varken bra för kläderna eller miljön. Vi ger gärna tips om hur du vårdar dina kläder – utan att tvätta dem. Vi säljer även fantastiska hjälpmedel som Washologie-produkter och steamers.

Sommarens måsten
Hur ska vi vara klädda i sommar då?
– Sommarens absoluta måste för alla killar är bowlingkragen, eller ”resort-kragen” som den också kallas. Med andra ord en kortärmsskjorta med ledig passform som har en krage med utvikta slag.  Gärna tillverkad i en sval linne- eller bomullkvalitet som lämpar sig väl för sommarens alla tillställningar.
För tjejerna gäller en lika ledig siluett.
– Sköna material, blommiga klänningar och mycket pastellfärger är de stora trenderna. För tjejerna finns även mycket accessoarer och till exempel coola väskor från Cult Gaia.
Välkommen till Johnells och skaffa dig en snygg – och hållbar – sommargarderob.