Har du svårt att se när du kör bil i mörker? Nu finns det ett nytt glasögonglas hos Glasögonmagasinet som kan råda bot på dina problem.

– Det är ett väldigt vanligt problem för många, säger Victoria Lindgren som är butikschef på Glasögonmagasinet i Norrköping. Med vanliga glasögon är det lätt att bli bländad av de mötande bilarnas lyktor och även gatlyktor där du får så kallad ”haloeffekt”. De här glasen hjälper mot det och dessutom minskar och filtrerar de även hårt, blått ljus från tillexempel xenonljus.
Formula Drive Glare Technology Blue är ett nytt glasmaterial som främst är till för de som ägnar mycket tid i bilen eller som tycker att den mörka, blöta årstiden ställer till problem med störande reflexer, blänk ifrån mötande trafik, gatlyktor med mera.
– Vi har bland annat många yrkeschaufförer som kör mycket nattpass som vi har hjälpt genom att erbjuda våra nya Formula Drive-glas.
Dessutom levereras Formula Drive med en I-Protection Blue GT-behandling vilket främst är till för de artificiella ljuset som dagens moderna bilar ger ifrån sig från instrumenten samt från GPS-skärmar.
– Den här tekniken finns att få i både enkelslipade och progressiva glas. Glaset är ett allroundglas optimerat för vardagsbruk, så det är inga problem att även använda dem dagtid.

Barbour – nyhet
   Nyfiken på Formula Drive? Fråga nästa gång du är på besök hos Glasögonmagasinet för att göra dina nya glasögon för hösten. Det finns ett brett utbud av snygga bågar i olika modeller och märken. En nyhet för hösten är att märket Barbour nu ingår i sortimentet.
– Barbour är ett omtyckt och välkänt kvalitetsvarumärke, främst för sina oljerockar och rejäla ytterplagg med lantlig inspiration. Märket firar dessutom 125-årsjubileum i år. Kom in och prova deras nya bågar och solglasögon, välkomnar Victoria.