Här i början av december öppnade Soja Sushi i Reuterwalls gamla lokaler i Knäppingsborg. Ett välkommet komplement till kvarterets utbud av bra restauranger. Mikael Larsson och Biao Han står bakom satsningen med Soja Sushi. Målsättningen är att erbjuda stans bästa sushi – men också överraskningar på menyn.

– Vi har fått väldigt positiv respons av våra grannar i kvarteret, säger Mikael. De ser oss som ett tillskott i restaurangutbudet, snarare än en konkurrent, och att vi ökar attraktionen för matgäster i Knäppingsborg.
Soja Sushi har tagit över Reuterwalls gamla lokal på hörnet vid Pigeon Street.
– Det är ytterst lite vi behövt förändra i lokalen för att anpassa den efter vår verksamhet, så den var klockren. Den är lagom stor eftersom vi mest är inriktade på takeaway, men vi kommer ha några få sittplatser. Sedan kommer vi att ha uteservering i sommar.

Erfaren sushikock
Det är Biao som kommer att laga sushin. Han är en meriterad sushikock och blev känd för sin mat på San Sushi i Lyckankvarteren för några år sedan när han jobbade där.
– Jag är förvisso kock själv, men mer skolad inom husmanskost, så det är Biao som lagar allt. Att så många tycker om hans sushi är grundidén till att vi öppnar det här stället. Men sedan kommer vi nog att experimentera lite och försöka hitta nya varianter ibland för att överraska besökarna.
Konkurrensen som sushiställe i stan ser han inte som något problem. Tvärt om, han gillar att det är stort intresse kring sushi i Norrköping. Det handlar om att göra riktigt bra sushi, på bra råvaror till rätt pris. Svårare än så behöver det inte vara menar Mikael. Och så läget förstås.
– Vi hoppas att många kommer och testar vår meny! Att vi finns i Knäppingsborg tror jag passar många väldigt bra oavsett de passerar igenom, kommer hit för att shoppa eller för att äta.
Soja Sushi har ordinarie öppettider måndag till lördag kl 11-20, men nu i december har de extra söndagsöppet kl 12–16. Välkomna önskar Mikael och Biao.