I höst har Pia Norrman välkomnat kunder till sin lilla butik Emmy Mode & Interiör i fem år. Med personligt bemötande och service av toppklass hjälper hon dig att hitta dina nya favoritplagg – som passar just din stil!

Det är personligt och hemtrevligt i den lilla butiken på Hospitalsgatan 16 i Gamla Stan. 22 oktober är det fem år sedan Pia öppnade butiken här – men drömmen hade hon burit med sig länge.

– Det har varit en dröm sedan jag var liten. Jag har alltid älskat kläder och mode, så när möjligheten öppnade sig då för över fem år sedan bestämde jag mig för att det var dags att infria drömmen, säger Pia.

Med ett noga utvalt och handplockat sortiment för kvinnor finns här något för alla stilar – bara du gillar kläder och personlig service av högsta klass.

– Jag brinner för att hjälpa mina kunder! Att jag kan få dem att våga prova något de själva inte skulle välja, men som de sedan vill köpa och som blir deras nya favoritplagg. Då har jag lyckats.

På hyllor och bord trängs höstens nyheter med varandra, och redan nu har en del vinterplagg börjat göra entré. Pia väljer själv ut allt som finns i butiken och målsättningen är att det ska finnas något för alla stilar – oavsett ålder, tycke eller smak. Här säljs märken som bland annat Betty Barclay, 2-biz, Isay, ONE/TWO, escorpion, Soulmate, Junge-ytterplagg och Bessie Jeans.

– För den här säsongen har jag plockat in fyra nya märken: Haust Collection, Dante 6, Evy och Blooming. Ett stort märke hos oss är Isay, nytt från förra året, som visade sig vara en riktig succé med snygga, trendiga och klassiska kläder av god kvalitet i olika prisklasser.

Vad utmärker höstens trender?

– Jag skulle säga att det är mycket naturfärger i år, som brunt, beige och grönt – med vissa inslag av färgstarkare kläder i blått och orange till exempel. Men kläder i jordtoner är det som sticker ut mest i år.

Några särskilda mönster och material som gäller?

– Det är mycket djurinspirerade mönster. Inte bara leopardmönstret som varit populärt i ett par år, utan även andra djurinspirerade mönster. Rutor är stort i år. Och Skinnplagg, både fejk och riktiga.

I butiken har sortimentet valts ut noga och finns i begränsad upplaga.

– Ofta tar jag bara in ett exemplar i varje storlek av ett plagg – på så sätt har du chansen att få vara mer unik och ha ett plagg som inte alla andra har.

Välkommen in till den lilla butiken med personlig service och kläder av toppklass – i hjärtat av Gamla Stan!