Det är tack vare alla härliga och återkommande kunder som laser och skönhetskliniken i Norrköping AB (Laser & Estetik) står kvar efter ett turbulent Coronahalvår. Det här menar Mayson Issa som drivit kliniken sedan 2008: ”Jag är oerhört tacksam”, säger hon.

Coronavirusets spridning har slagit hårt mot många mindre företag. Mayson Issas klinik, Laser & Estetik på Drottninggatan 63, har klarat sig över förväntan. Tack vare lojala kunder.

– Jag är oerhört tacksam att mina återkommande kunder inte har slutat att komma hit, utan dem hade det aldrig gått, säger Mayson Issa, legitimerad laser och hudterapeut.

På grund av Coronaviruset har kliniken, likt många andra verksamheter, infört särskilda rutiner och försiktighetsåtgärder.

– Mina kunder ska inte behöva vara oroliga för Corona när de kommer hit. De som är friska tar vi hand om väl, och de som är sjuka bokar vi om med. Jag är flexibel med tider även på helgen, fast jag egentligen bara har öppet 8-18 på vardagar. Helger är öppet efter överenskommelse och en söndag i månaden har vi läkartider.

På kliniken är man specialiserade på estetiska laserbehandlingar och hudvård. Allt fler vänder sig till kliniken för behandling av lättare hudproblem som ytliga kärl (behandlas med EVRF), åderbråck (behandlas med skleroterapi) och godartade hudvårtor, leverfläckar och hand/fotvårtor med mera (behandlas med CO2-laser).

– Vi använder oss av modern laserteknik och går på djupet, så att problemen inte återkommer. Behandlingarna utförs av legitimerad läkare en söndag i månaden och det behövs ingen remiss, säger Mayson och berättar om ett nära samarbete med legitimerade läkare.

I takt med att fler vänder sig till olika skönhetskliniker ökar kravet på trygghet och teknologi. Något som kliniken inte tummar på.

– Hos en seriös skönhetsklinik ska patienten känna sig trygg – och det kan man göra här. Vi har lång erfarenhet och mycket kunskap inom skönhetsvård. Vi utför även filler- och botoxbehandlingar.

En av de mer populära tjänsterna är behandling av celluliter. Inte bara för slätare ben, utan även positivt för hälsan.

– Det är inte enbart, eller främst, av estetiska skäl som många väljer att behandla sina celluliter. Vi använder oss av LPG Endermologie-massagebehandling som är helt smärtfri. Den behandlar bindväven i huden och underhudsfettet. På så vis ökar blodcirkulationen och minskar eventuella vätskeansamlingar.

På kliniken säljer man även produkter från det professionella hudvårdsmärket Exuviance. Hudvårdsmärket används även av kliniken vid ansiktsbehandlingar och avancerade behandlingar av acnehud, ärr, torr och känslig hud. På kliniken genomförs även flera behandlingar som till exempel klassisk massage, hårborttagning med laser och vax, Akzentz gelenaglar, eye lashlift, microneedling-behandlingar, Filorga NCTF 135HA och Retinol Peel.

– Nu under hösten är det jätteviktigt att ta hand om huden ordentligt. En ansiktsbehandling är jättebra att göra nu, säger Mayson.