I åratal har den lilla lokalen intill Willes El stått tom och igenbommad. Nästan i 50 år. Men nu är det dags för en ny butik, som är en förgrening till Willes El, att öppna. Välkommen till Willes Vintage!

– Vi har någonstans över 2000 artiklar från 60- och 70-talet som vi nu säljer i en separat butik – Willes Vintage, säger Elsie på Willes El. Det unika är egentligen inte att de är gamla – det är att de ligger i sin originalkartong och aldrig har använts. De är ”nya” kan man säga.

När Elsie, med man och dotter, köpte Willes El för två år sedan kom det med en hel del spännande saker i varulagret. Produkter legat väldigt länge i gömmorna – i sina originalkartonger.
– Vår föregående ägare, Eskil Johansson, köpte in väldigt stora partier av olika lampor som sedan inte hann att bli sålda. Sedan har de blivit kvar på lagret – tills nu.

Det är lampor och även en del glödlampor. Det mesta är från 60- och 70-talet, men det finns även en del dyrgripar som takkronor från 20-, 30- och 50-talet.
– Vi har värderat en del av det vi har hittat och prismässigt kommer du att kunna göra riktiga klipp i vår nya butik tror vi. Mycket när det gäller lampor i glas är det produkter som inte finns på marknaden längre, eller gjorts i nyproduktioner med billigare material. Här hittar du äkta marmor och äkta kristallglas.
Sedan är det bara ett urval av allt som finns som återfinns i butiken.
– Det finns över 2000 artiklar som sagt, så vi kan inte visa allt i butiken. Men om du söker något speciellt märke eller stil, så säg till! Då kan vi säkert leta upp det på lagret om vi har det.

Lokalen för Willes Vintage har stått orörd i många år. Efter ett digert renoveringsarbete är det nu en liten och charmig lokal. En hel vägg är prydd med korta hyllor där gamla klassiska lampor har fått en egen huvudroll. Sedan finns det gammalt skyltmaterial och annan kuriosa som Elsie hittat i gömmorna.
– Jag är väldigt historieintresserad och jag tycker det är roligt – och viktigt – att lyfta fram gamla bilder och till exempel ”extrapris”-skyltar från förr. Det passar bra ihop med vår tanke om att uppdatera butiken, men att behålla den gamla ”Willes El-andan”.

Butiken är öppen onsdagar klockan 14–17 och lördagar 10–15.
– Vi börjar med de öppettiderna så får vi se hur vi gör framöver. Vi sköter bägge butikerna parallellt nämligen. Men är du väldigt intresserad kan vi ha öppet enligt önskemål. Slå en signal så bestämmer vi något!

Willes Vintage är en butik att uppleva. Kanske hittar du exakt den där unika lampan som du saknar i din inredning? Glöm retro – det här är äkta vintage. Gamla produkter – i sin originalförpackning.
– När lagret sinat kommer vi att tona över konceptet till återbrukade lampor, men lagret kommer att räcka länge, avslutar Elsie.