Vill du snabbt bli uppdaterad på vad som gäller kring höstens trender – tänk mycket färg.
– Det har aldrig varit en så här färgstark höst hos oss, konstaterar Anneli Albertsson på Sandströms butik vid Norrtull.

Den här hösten har 60- och 70-talet satt sina klor i alla trender. Speciellt när det gäller kläder. Både när det gäller material, färg och mönster.

– Jag skulle säga att det är väldigt starka färger för att vara höst, säger Anneli som är ansvarig på damavdelningen. Sedan har vi som alltid klassiska färger som svart, grå och beige. Men jag tycker att alla ska våga att ta ut svängarna när modet är så här färgstarkt för en gångs skull.

Signaturfärgen är gult, eller ”senapsgul” närmare bestämt. I övrigt är det starka färger i jordiga toner som gäller. Mocka och manchester är tillbaka. Färgerna återkommer i alla plagg. Tröjor, blusar som kappor.

– Just att det är mycket färg även i ytterplagg i höst tycker vi är extra roligt, säger Sofie Romlin som är merchandiser.

Vi vill att du ska mötas av hela vårt breda sortiment av ytterplagg när du kommer hit och kan presentera en stor avdelning med allt från klassiska kappor till snygga ponchos. Ytterplagg som passar riktigt bra nu i övergångsperioden mellan höst och vinter, men sedan har vi förstås den varma täckjackan inför den kalla vintern.

Välklädda herrar

För männen är det en höst som kännetecknas av att du ska vara välklädd. Naim Rassul som är butikschef berättar mer.

– Nyckelplagget för alla män i höst är kavajen, gärna i manchester som är stort igen eftersom det är mycket 60- och 70-talsinfluenser.

Även för männen är det färg som gäller. Oavsett plagg.

– Det ska vara färg, men gärna i dovare toner som mörkblått, grönt och rostiga toner.

Bredd av varumärken

Sandströms vänder sig till en modeintresserad kund. Här finns något för alla stilar och även för den som föredrar ett visst varumärke finns ett brett urval.

– På herrsidan är Lyle & Scott ett relativt nytt märke hos oss, säger Naim. Det går verkligen jättebra och inför hösten har vi storsatsat på deras snygga höstkollektion. Sedan är Fynch Hatton och Dahlin också populära.

Damsidan har också flera omtyckta varumärken.

– Cappuccini, Esprit och Masai är exempel på några märken som tilltalar väldigt många och som har väldigt bra kollektioner, säger Sofie. Sedan har vi även VILA som är populärt bland våra yngre kunder.

Klubbkväll

Precis som tidigare år har Sandströms sin årliga klubbkväll nu i oktober. VIP-inbjudan skickas till alla trogna medlemmar som får fina erbjudanden och bjuds på mat och dryck under kvällen. Ringa in onsdagen den

9 oktober i din kalender om du är medlem.

Är du inte medlem?

Besök www.sandstroms.nu och läs mer.