eva.a är inne på sitt 43:e (!) år. Resan började i Ljura 1976 där Eva öppnade sin första butik. I snart sexton år har butiken legat på Drottninggatan – mitt i hjärtat av Norrköping.

Det första man möts av, förutom alla färgsprakande kläder, är leenden från ”tjejerna” som jobbar här – Eva, Cicki och Martina. Det framgår tydligt på sättet de pratar och rör sig inne i butiken att den här trion känner varandra väl. Eva och Cicki lärde känna varandra för många år sedan då de har barn i samma ålder.

– Martina är Evas dotter och min ena son gick på samma dagis. Efter många år inom skolan var jag sugen på något nytt och passande nog skulle då en nära arbetskamrat till Eva gå i pension, berättar Cicki.

– Ja, när man har börjat här slutar man inte förrän man går i pension, säger Eva och skrattar.

Personlig service
Det märks att våren är i antågande, butiken är fylld till bredden. Hit kommer kvinnor med varierande stilar, åldrar och storlekar (36-50). En del kunder kommer långväga och besöker butiken halvårsvis för att handla från topp till tå, andra bara för att prata bort en stund. Här är intresset för mode och människor lika stort och den personliga servicen står i fokus.

– Vi jobbar med europeiskt tillverkade kläder av hög kvalité. Vi tar in små serier och för att plaggen ska bli unika tar vi bara in en i varje storlek, säger Cicki.

– Vi brukar fråga vilket bröllop eller vilken fest våra kunder ska gå på. På så sätt kan vi minimera risken för att de köper likadana kläder, säger Eva.

Senaste trenderna
Märken du hittar här är bland andra Lau Rie, Pont Neuf, Elton, Shape, Smashed Lemon, Magnani, Tia, Ulla Jacobsson, Skovhuus, Ted Nicol, Nanso, Kirsten Krog, Qneel, Godske, Sani Blu och YBL.

Vår och sommar innebär ofta många festliga tillfällen så som bröllop, konfirmation och student. Hos eva.a finns det du behöver. Till våren kommer både långklänningen och den figurnära ”smoking”-klänningen tillbaka. Butiken för ett nära samarbete med Monicas syateljé så om något skulle behöva justeras kan du få hjälp med det också.

– Vi ser fram emot en härlig vår och sommar tillsammans med våra kunder!