ECCO – omtyckt skomärke för sin komfort och kvalité

På Lindens övre plan finns tre skobutiker under samma tak. Crispin, Rieker och ECCO.  Tre koncept som kompletterar varandra på ett spännande sätt. ECCO-butiken fick nyligen en uppfräschning. Något som tar i hand med säsongens fräscha sommarkollektion. Med bästa tänkbara komfort – förstås.

– Nästan alla vet att ECCO står för kvalité och komfort, säger Magnus Johansson som äger de tre butikerna. ECCO är ett märke som hängt med oss ända sedan både vi och Linden öppnade 1977.
ECCO är danskt och grundades av Karl Toosbuy i Bredebro 1963. Idag finns det 3000 butiker i hela världen. En ligger i Norrköping.
– Det här är ett märke som prioriterar att du ska ha en bra och skön sko före mode. Ändå är det många som väljer ECCO just för designen och på den fronten har det hänt mycket senaste åren.
Från att ha varit inriktade på mycket finare skinnskor erbjuder ECCO idag mer sandaler, walkingskor, sneakers och lätta damskor än tidigare. Män är en stark målgrupp.
– Om jag ser till försäljningen i våra andra butiker så säljer vi i majoritet mest skor till kvinnor. När det gäller ECCO skulle jag nog snarare säga att fördelningen är rätt jämn mellan könen.
Magnus tror att det den stora anledningen är att männen prioriterar kvalité.
– Män har i regel färre par skor än kvinnor och sliter mer på ett par i taget. Då efterfrågas bättre kvalité helt enkelt, så att de håller hela säsongen.

Sommarnyheter
ECCOs sommarkollektion fokuserar på lättare skor. Rebecca Mattsson är butiksäljare på ECCO och är väldigt nöjd med sommarens utbud.
– Det är fler och fler yngre personer som väljer ECCO för att de vill ha just sköna skor, säger Rebecca. Men även att ECCO satsat mer på design. Sommarens kollektion bevisar att det går att tillverka riktigt sköna och snygga skor – även om det är vanliga sandaler.
Den stora sneakerstrenden håller i sig.
– Sneakers har blivit så stort att det idag är tillåtet att ha till vilken klädsel som helst. Det är jättekul för att sneakers är väldigt bekvämt. ECCOs sommarkollektion bjuder både på snygga modeller och ny teknik som gör sneakers ännu skönare. Kom in och prova, avslutar Rebecca.

FAKTA OM ECCO
ECCO Sko A/S är en dansk skotillverkare. Företaget grundades av Karl Toosbuy i Bredebro 1963, men ägs idag av Karls dotter, Hanni Toosbuy Kasprzak.

ECCO producerar årligen runt 12 miljoner par skor och driver över 3 000 butiker över hela världen.

ECCO har egna garverier i Nederländerna, Portugal, Indonesien och Thailand och deltar i ett forskningsprogram, som har som mål att minska den miljöpåverkan som kommer av garvningen.

Källa: Wiki