Hos Sandströms finns kostymer för alla tillfällen. Med sitt breda utbud och långa erfarenhet hjälper de dig att hitta den rätta stilen.

Oavsett om det är dags att införskaffa den första, andra eller tionde kostymen hittar du den hos Sandströms. Här får du garanterat hjälp av några som kan sin sak.

– Vi ser att många i olika åldrar söker sig till oss när det är dags att handla en kostym. Jag tror att det beror på att vi har hög service och stor kunskap om just konfektion, säger Roland Johansson, tidigare butikschef på Sandströms.

Hos Sandströms finns en stark tradition när det kommer till kostymer och man har god kunskap om allt från färger, passform och trender.

– Om man inte har så många kostymer i garderoben kanske man först ska satsa på en som kan användas till många olika tillfällen. Svart behöver det absolut inte vara, men gärna en mörk, säger Roland Johansson och fortsätter:

– Just nu säljer vi väldigt mycket marinblått.

Sandströms nuvarande butikschef Naim Rassul delar Rolands bild.

– Marinblått är mer flexibelt. Det kan användas till fest, till begravning – till alla tillfällen egentligen, säger han.

Samtliga Sandströmsbutiker erbjuder även ett brett sortiment när det kommer till studentkostymer.

– Tittar vi bara på studenthandeln så ser vi att vi säljer lite fler högre blå färger. Naturligtvis säljer vi mycket mörka kostymer till studenter, men det finns också utrymme att leka med lite fler färger. Vi har även lite ljusare grå toner i år, säger Roland Johansson.

Har årets studenter börjat komma?

– Absolut, de börjar komma nu.

För att göra det enkelt för blivande studenter erbjuder man hela studentpaket.

– Det innebär att du köper kostym, skjorta, slips eller fluga, näsduk, strumpor – man är färdig, så när man kliver ut genom dörrarna kan man gå direkt till sin student, säger Roland Johansson.

Om något är för långt och behöver kortas eller om något behöver sys in, så löser man det på plats i butiken.

– Vi har ett brett storlekssystem så vi hittar ofta saker som passar, men det händer så klart att ben eller armar behöver kortas och då löser vi det direkt, säger Roland Johansson.

I Norrköping finns Sandströms på Norra Promenaden och i Galleria Domino, sortimentet i samtliga Sandströmsbutiker är likvärdigt.