Har ni sett att Bagarstugen har fått en ansiktslyftning? Konceptet har förändrats lite och matsalen har blivit mysigare och ännu mer inbjudande. Välkommen oavsett om ni vill äta, fika eller ta något gott att dricka tillsammans.

I och med det ansiktslyft som Bagarstugan fick i februari i år, så gjordes även menyn om. Några av Bagarstugans ”klassiker” finns dock kvar, men i övrigt är det ett nytt koncept som gäller.
– Vi erbjuder en stor variation med smaker från hela världen, säger Dayanna Palleres, personalansvarig på Bagarstugan. Det är en streetfoodmeny med mycket asiatiska smaker. Bland annat från Indien.
Sommarmenyn har precis lagts åt sidan. Då körde de ”American summer” med amerikanska influenser. Inför hösten blir det något annat.
– Vår nya meny kommer här i oktober och vi lovar något alldeles speciellt. Men sedan har vi saker som alltid finns på vår meny som mackor, sallader och våra flatbread-pizzor. Krispiga surdegspizzor med massor av goda smaker på. Nu i höst kommer vi att lägga till ännu fler sorter att välja på. Sedan har vi mycket vegetariskt och vegansk mat.
Förändringarna i både inredningen och menyen har varit väldigt uppskattade av gästerna.
– De tycker vi fått det väldigt mysigt! Vi har många återkommande kunder och alla verkar ha sin favoriträtt, så några rätter törs vi knappt förändra på menyn. Vår goda skaldjursgryta till exempel. Den är exakt samma recept från att Bagarstugan öppnade och mångas favorit här.
All mat lagas från grunden. Allt bröd bakas på plats i det egna bageriet.
– Vi lägger ner mycket kärlek i maten. Det tror jag att våra kunder märker. Goda, spännande smaker i vår mat. Goda bakverk och riktigt bra kaffe. Dessutom har vi fullständiga rättigheter.
Bagarstugan är öppen från klockan 10.00 till 22.00 – varje dag. Det finns alltid något för alla, oavsett om ditt sällskap vill äta, fika eller dricka något gott tillsammans.
– Välkomna hit i höst och se hur mysigt vi har fått det! Lyktorna är tända – kom och sjunk ner i våra sköna möbler, ät, må bra och umgås, avslutar Dayanna.
Ett extra tips från Dayanna – under Kulturnatten kommer Bagarstugan att ha ett tält på gården med musikunderhållning från klockan 17.00 till 23.00 med egen utebar. Välkomna.