Har du problem med din dator, men ingen som kan hjälpa dig – ring Alina så kommer de hem till dig och hjälper dig. Visste du att du kan använda det förmånliga RUT-avdraget när du tar hjälp av dem?

För den som avskyr krångel med datorer, installationer av ny teknik och nätverk har det väl aldrig varit både enklare och mer prisvärt att ta professionell hjälp? Tack vare RUT-avdraget så har du halva priset på arbetskostnaden. Alinas butikschef Jonas Erstad berättar.
– Vi har en tjänst som heter ”Klar för start” där vi levererar en dator körklar – med alla program och inställningar som du önskar dem. Med hemleverans kan vi erbjuda ännu bättre service när vi levererar datorn hem till dig, kopplar in allt och ser även till att allt fungerar som det ska i ditt hemnätverk.
Du kan ta hjälp med allt från installationer av datorer och nätverk till trasslig mail och virusinfekterade datorer. Att använda sig av RUT-avdraget är väldigt fördelaktigt eftersom du, som privatperson, får göra avdrag med 50 procent av arbetskostnaden. Till exempel räcker det oftast med två timmars arbete för vanlig installation, vilket med RUT bara kostar strax under tusenlappen.
– Hembesök är den tjänst som växer mest. Tack vare RUT så får du idag göra avdrag för till exempel installation av dator, skrivare och nätverk. Är du osäker på vad som gäller, så hör av dig till oss så berättar vi vad du har för möjligheter att använda våra tjänster med RUT.

Även företag
Behöver ni professionell IT-hjälp på ditt företag? Kanske har du själv en firma där tekniken inte fungerar som du önskar att den gjorde?
– Jag skulle nog säga att vi idag åker ut till lika många företag som privata kunder, säger Jonas. Vi kan hjälpa till per timme, men det vanligaste är att vi gör ett supportavtal. Då är det bara att höra av dig när problemen uppkommer – oavsett det handlar om mjuk- eller hårdvara.  Vi hjälper även till med installationer av övervakningskameror.

RUT-avdrag på IT-arbete

Detta avdrag som skatteverket införde under år 2016 innebär att du som privatperson får göra avdrag på alla IT-relaterade arbetskostnader som utförs i ditt hem. Avdraget är idag 50 %.

Vanliga tjänster som innefattar avdraget:
– Installation eller felsökning av dator
– Installation eller felsökning nätverk
– Mjukvaruinstallationer (till exempel virusskydd, Office-paket etc)
– Uppdatering av mjukvara i datorer eller andra enheter